Rekryteringsansvarig svarar på frågor!

Rekryteringsansvarig svarar på frågor!

Rekryteringsansvarig svarar på frågor!

För dig som funderar på att välja Regent som nästa arbetsgivare men kanske tvekar på konsultrollen, har vi valt att svara på de vanligaste frågorna gällande jobbet som konsult hos oss. Jag upplever att många tycker sig se stora risker med att vara konsult, och att det skulle vara otryggt vill jag direkt reda ut och förklara som en förutfattad mening. Förklarar Caroline Jonasson, HR & Rekryteringsansvarig på Regent.

Så hur är det, rent konkret i vardagen att vara konsult på Regent?

Nej du blir inte tilldelad ett uppdrag som på ren tur förväntas passa perfekt för din kompetensnivå och din familjesituation. På Regent rekryterar vi inte efter särskilda uppdrag, det kan å ena sidan göra det svårt att verkligen sälja in en anställning hos oss, eftersom vi inte på förhand kan säga exakt vad du kommer att jobba i för projekt. Men å andra sidan är det rätt ordning för att verkligen få in personer som delar våra värderingar. När vi väl har hittat vår match made in heaven, vill vi givetvis göra allt som står i vår makt för att få hen att vilja stanna hos oss. Det betyder att man som anställd kan ställa krav på oss som arbetsgivare, om att ha en rimlig pendlingstid, att få arbeta i en bransch som inte strider mot ens moraliska uppfattningar, att få arbeta med tekniker man behärskar, och i en roll som känns utvecklande.

Måste jag vara en säljare för att vara konsult?

Nej. Som konsult på Regent har du inget ansvar att hitta ditt uppdrag. Det har vi en sälj och marknadsansvarig som gör. Om du av en händelse hittar uppdrag till dig själv, en kollega eller bidrar till andra affärer till Regent, ger vi dig extra ersättning för att du gör något helt över förväntan och utanför ditt ansvarsområde.

Vad händer om jag inte trivs hos kunden?

Vi ger dig ett nytt uppdrag. Punkt slut.

Det är på det viset faktiskt tryggare att vara konsult än anställd i produktbolag: Här finns möjlighet att byta kollegor, projekt och utmaningar utan att för den delen byta arbetsgivare och få hopp i CV:t. Det finns såklart också möjlighet att stanna länge i uppdragen om och när man trivs väldigt bra. Vi har konsulter på Regent som varit på samma ställe sedan Regent startades, för över fyra år sedan.

Kan jag vara mamma som konsult?

Givetvis! Vi har många föräldrar på Regent. Det är inte svårare än att vi matchar avslut för pågående uppdrag till den dag du behöver vara ledig. Under en ledighet är det många som börjar reflektera över vad som är viktigt i livet, vad man vill göra när man kommer tillbaka, och det kan för produktbolag ofta innebära att man säger upp sig. Hos oss, kan du komma tillbaka och börja ett nytt uppdrag utefter dina nya önskemål och insikter. Du kanske flyttar med anledning av din nya familjesituation? Inga konstigheter, Regent hittar i så fall ett uppdrag som ligger bra till från dina nya bostad.

Måste jag vara senior för att vara konsult?

Nej, vi söker uppdrag åt dig, som matchar din kompetensnivå. Och du förväntas absolut inte kunna allt, eller fungera som en allvetande expert på plats. Du arbetar vanligtvis i ett team där man tillsammans kan reda ut de svårigheter som dyker upp, och när du vill ha hjälp från oss når du erfarna Regentkollegor på chatt och telefon.

Trygghet? Kan jag försörja min familj om jag inte har något uppdrag?

Svar: Ja. Du har både en fast lön och en bonus hos Regent och riskerar aldrig att stå utan inkomst trots anställning. Däremot vet vi hur tråkigt det är att sitta utan något att göra, därför rekryterar vi bara personer som vi vet att vi kommer få ut i spännande och riktigt bra uppdrag.

Finns det någon gemenskap, om jag är ute i uppdrag hela tiden?

Minst dubbel gemenskap skulle jag säga! På ett bra sätt. Redan innan du ens påbörjat din anställning kommer du bjudas in till frivilliga och roliga aktiviteter med oss på Regent. Vi gör en hel del roligt tillsammans under året som svetsar samman gruppen. Inte minst åker vi på två påkostade konferensresor per år (nyligen var vi i Portugal och surfade!) Vi håller dessutom kontinuerlig kontakt genom chatt, mail, gruppmöten och annat. Och utöver Regentkollegorna kommer du förstås jobba i ett team ute hos kund, var vi ska se till att du trivs och har roligt.

 

Tveka inte att maila Caroline direkt, om det finns andra frågor eller funderingar gällande konsultjobb och möjligheter hos oss på Regent: caroline.jonasson@regent.se (hon tar också gärna emot ansökningar ;)

 

 

 

 

 

Rekryteringsansvarig svarar på frågor!