Hur firar vi på Regent?

Hur firar vi på Regent?

Hur firar vi på Regent?

Absolut starkast i vår Culture Audit är vi i området fira. (Dokumentet som, utöver medarbetarnöjdheten beskriver vår kultur och ligger till grund för att vi blivit utsedda till både Sveriges och Europas bästa arbetsplats) 

Vi firar mycket, ofta och på olika sätt - Framförallt på olika sätt, och det tror vi är nyckeln.

Många av mina kandidater utan erfarenhet ifrån konsultbranschen räds framförallt bristen på gemenskap i konsultbolag. Kanske är det en generell utmaning med kollegor som inte träffar varann var dag, att trots det få till en stark och nära grupp med trygghet till varandra? Kanske är det för att vi varit så bra på firande, som vi på Regent faktiskt inte behövt känna någon större oro för gemenskapen. Våra kontinuerliga medarbetarundersökningar bekräftar att våra medarbetare känner stark tillhörighet, och gemenskap i medarbetargruppen.

Låt mig ta det från början: Vill vi rekrytera in mångfald (det vill vi!) vore det ju dumt att inte bemöta gruppen utifrån de olikheter vi själva önskat oss att den ska ha. Det gäller i allt vi gör, men kanske framförallt när vi vill visa tacksamhet för medarbetarnas insatser. Lyckas vi inte med detta, är det bara att acceptera att vi snart har en helt homogen medarbetargrupp.

Det är lätt att planera in AW på fredagar och känna att man då bjuder till: Köpa in dryck, erbjuda TV-spel, airhockey osv. Det borde vara tacksamt – man kostar ju på, ofta!

 Men faktum är att småbarnsföräldern ändå kommer att prioritera Lets dance och tacomys med sin familj, och kommer oavsett vad kontorets senaste playstation kostade, snart att bära en känsla av exkludering om det aldrig erbjuds något annat. Och kanske kommer osunda grupperingar att infinna sig med detta - De som kan vara med, och dom som inte kan.

Vi på Regent erbjuder också TV-spel på kontoret. Vi har i princip alltid snacks och dryck redo för den spontana AW:s. Dörrarna är öppna för alla våra medarbetare närsomhelst, och det blir alltid som roligast när de själva väljer att dra ihop något. Vi har en kontorsansvarig som är snabb på att köpa in om något extra behövs till kvällen. Det här är något som är oerhört tacksamt hos en av alla våra målgrupper. Men resten då?

När Regent anordnar firande, alltså när det inte är på medarbetarnas egna intiativ, så vill vi erbjuda något extra. Något som våra medarbetare sällan kostar på sig själva - Först då kan vi konkurrera med det som finns där hemma hos dem, och vi får därmed ett högt frivilligt deltagande. Vi har tex provat glasblåsning, kappsegling, champagneprovning och silversmide.

För att inkludera ytterligare, och för att försäkra oss om att inte exkludera småbarnsfamiljerna som så ofta är upptagna, och helt riktigt och naturligt vill prioritera tid med familjen, erbjuder vi ofta aktiviteter där det också är välkommet att ta med vänner, respektive och barn. Vi har haft påkostade julgransplundringar med ansiktsmålning och ballongknytning. Vi tar en dagsutflykt till Romme och åker skidor vid tidig vår, och träffas allihopa igen efter sommarsemestrarna på gröna lund.

Det är fantastiskt att se våra medarbetare knyta nya vänskapsband med varandra, ibland för att helt enkelt deras barn har hittat varandra. Vi får gemensamma vänner utanför kontoret, när också ens kompisar får hänga på… Och allt detta sammantaget, bidrar till medarbetare som känner och har roligt med varandra. Men det blir också lättare att bevara mångfalden, när inte vart enda event vi visar upp bilder ifrån innehåller någon form av bollsport i kombination med öl.

Hur firar vi på Regent?