Benny bygger bakom kulisserna hos Mojang 

Benny bygger bakom kulisserna hos Mojang 

Benny bygger bakom kulisserna hos Mojang 

Är du en av de hundratals miljoner människor som spelat Minecraft? Oavsett vad kan du inte ha undgått den svenska succésagan Mojang. Där jobbar just nu Benny Hellström, it konsult hos Regent. Vi tog ett snack med honom för att få veta mer!

 

Vad är din yrkesroll?

– DevOps ingenjör även om jag ogillar den titeln i viss mån, då det är mer ett arbetssätt/tankesätt. Men jag jobbar och har jobbat med testning av system, byggen av system och drift av system. Ibland samtidigt, ibland enskilt. 

 

Varför valde du Regent?

– Jag jobbade tillsammans med en av deras konsulter och tyckte det var givande. Det var en duktig person som var enkel att samarbeta med och ta till sig information ifrån. Sen blev jag medbjuden på ett par trevliga events som Regent anordnade. Det gav en liten inblick i Regents miljö och jag tyckte att det verkade vara ett glatt gäng med bra erfarenhet. 

 

Berätta om ditt nuvarande uppdrag!

– Just nu sitter jag på Mojang Studios, skaparna av Minecraft, som har sitt kontor i Münchenbryggeriet. Än så länge är det främst jobb hemifrån med frivillig närvaro på kontoret som gäller, men efter årsskiftet kommer det bli någon form av hybridlösning. Kontoret är väldigt trevligt! Just nu är det i avslutningsfasen av en utbyggnad. Mojang har expanderat mycket under pandemin och mycket av inredningen har tagit inspiration från spelet. 

 

Vilka är dina arbetsuppgifter? 

– Jag sitter i en ganska nystartad grupp som tar fram verktyg åt andra grupper för att underlätta deras vardag. Det är verktyg av alla möjliga slag åt allt ifrån utvecklingsteamen och grafikerna till ljuddesignerna. Mitt bidrag är att skapa miljöer där dessa verktyg byggs, testas och deployas så effektivt som möjligt och på ett lättillgängligt sätt för användarna att nå produkterna. 

 

– Mojang ägs i grunden av Microsoft och de flesta verktyg vi använder oss av är Microsoftbaserade, så det är GitHub för kodhantering och byggen görs i Azure DevOps. Den mesta infrastrukturen i vårt team är hostad i Microsofts molnlönsing Azure.

 

Vad är roligast med uppdraget?

– Det är en oerhört engagerad arbetsplats som verkligen lever, andas och älskar sin produkt, det är riktigt roligt. Det är också väldigt spännande att börja med något från grunden och ta fram hur, varför och även implementera det.

 

Vad är svårast med uppdraget?

– Nästan samma sak som gör det roligast: att bygga något från grunden och undvika de vanligaste fallgroparna är utmanande.

 

Vill du också få testa på spännande it jobb i Stockholm? Regent har kontakterna. Se lediga jobb just nu här eller skicka in en spontanansökan! 

Benny bygger bakom kulisserna hos Mojang