Därför vann hon priset 50-50

Därför vann hon priset 50-50

Därför vann hon priset 50-50

Endast 29 procent av alla som är verksamma inom IT-branschen är kvinnor, enligt siffror från IT- och Telekomföretagen. Det är en lägre andel än för tio år sedan, då var siffran 32 procent. Vi på Regent vill skapa positiv förändring och det gör vi bland annat genom det nyinstiftade priset 50-50. Det har som syfte att visa på goda exempel inom branschen och inspirera till nytänk.

 

När priset delades ut under en spektakulär gala i Stockholm fredag 26 augusti var det Anna Volby, VD för We Exist, som fick ta emot checken på 30 000 kronor. We Exist skapades för att hjälpa företag i IT-branschen att bli mer jämställda. De rekryterar enbart kvinnor och icke-binära som de kallar för ”queens” och de hjälper bara företag som lever upp till deras krav på exempelvis diskrimineringspolicy med handlingsplan. Vinnaren själv var märkbart tagen när hon firade tillsammans med sitt team.

– Jag känner mig stolt och rörd. Det känns fint att få bekräftelse för vårt arbete! Vi vet redan att det vi gör är viktigt men det här ger en extra gnista att vilja påverka ännu mer för att göra techbranschen jämställd och inkluderande för alla.

"Kan förändra branschen från grunden"

Patrik Nordebring, initiativtagare till galan och jurydeltagare samt marknads- och säljansvarig hos Regent, förklarar:

– Anna och We Exist har genom sina utbildningar och rekryteringar gjort skillnad på väldigt många arbetsplatser. Det ger ytterligare ringar på vattnet och kan verkligen förändra branschen från grunden. För oss var hon en perfekt första pristagare av 50-50.

Att hitta användningsområden för vinstsumman verkar inte vara några problem för Anna.

– Vi kommer använda pengarna för att boosta oss som team. Vi planerar redan nu för några välfyllda teamdagar under hösten då vi kommer vässa våra processer och erbjudande så vi kan hjälpa ännu fler: både kandidater som söker drömjobb men även företag som vill ta sitt jämställdhetsarbete till nästa nivå.

 

Läs mer om Regents eget jämställdhetsarbete här!

Därför vann hon priset 50-50