Regent <3 Mentor

Regent <3 Mentor

Regent <3 Mentor

Förra våren beslutade vi oss att satsa på CSR. Efter diskussioner och omröstningar hade Regents medarbetare till slut bestämt sig för att göra någonting för Sveriges unga. Vi gillar organisationen Mentor, och vi inledde snart en insamling till förmån för deras viktiga arbete att förse Sveriges unga med vuxna förebilder. Regent har sedan dess bjudit in Mentor att inspirera till Mentorskap och nu i Mars inleddes ett nytt intiativ att erbjuda programmeringsutbildning för ungdomarna knutna till programmet.

Under två tisdagar bjöd vi in ett 30-tal ungdomar på pizza, läsk och mingel. Vi berättade sedan om IT-branschen och om de olika jobb man kan ha inom IT. Därefter följde programmeringsuppgifter att lösa i team om två.

Efter avslutad utbildning mottog ungdomarna diplom och fick sin alldeles egna Raspberry Pi med sig hem att träna på. Som stöd startar vi nu upp en facebookgrupp där Regents medarbetare finns kvar som stöd för de som vill fortsätta att lära sig hemma.

Som vi är stolta över våra medarbetare som ställer upp för att tillsammans göra skillnad, och som det är imponerande att se hur ungdomarna ivriga att lära sig, orkade kämpa med koden flera timmar efter skolan. 

Stort tack till Mentor Sverige, till ungdomarna och till Regents medarbetare för ett par riktigt härliga programmeringskvällar på kontoret.

 

Regent <3 Mentor