Tack för ett innovativt seminarium

Tack för ett innovativt seminarium

Tack för ett innovativt seminarium

Tack så mycket för ett riktigt trevligt frukostseminarium.

Vi fick höra Affärskraft genom Birgitte Stjärne, författare av Intraprenören – Nyckeln till innovation, och Thord Nossborn prata om innovation med hjälp av medarbetarna samt Brain Lean. De gick bland annat igenom vilka intraprenörerna är, vilka drivkrafter de har och vad som krävs av organisationen för att främja innovation. Just kulturen inom en organisation är viktig då trygghet är en av de viktigaste faktorerna för välfungerande team. Då hjärnan uppfattar ett hot slår försvarsmekanismerna till vilket leder till ett försämrat innovationsklimat.

Digitalisering och innovation går hand i hand. Det finns etablerade metoder för innovation och digitaliseringsprojekt. Några av dessa som Regent talade om var Design Thinking, effektkartläggning och Impact Mapping. Kortfattat handlar det om att ta reda på användarnas behov, sätta upp mätbara effektmål, brainstorming av idéer, affärsmodeller och prototyping. Allt med ett iterativt angreppssätt.

Till er som var med efter frukostseminariet fortsatte vi med framtidsnätverket. Vi gick då igenom nya tekniker på marknaden som AI, IoT och 5G. Design thinking var ett område vi fördjupade oss inom med en övning kring fasen som kallas Ideate, alltså ett metodiskt angreppssätt för att locka fram nya idéer. En enkel men kraftfull idé som kom fram var att helt enkelt ha nummerlappar till säkerhetskontrollen på flygplatser. Då kan man få sin låda och packa den i lugn och ro för att sedan gå igenom kontrollen utan kö. Andra idéer var bland annat prioriteringssystem för barnfamiljer.

Avslutningsvis fick vi höra Oskar Andermo prata om framtidsstaden Dubai.

Om ni vill lära er mer om något av dessa ämnen får ni gärna kontakta oss genom chatten nere i högra hörnet.

Tack för ett innovativt seminarium

LADDA HEM BILAGA

Framtidsspaning om AI, Digitalisering och Innovation i praktiken.pdf