kompetens är vår
kärnverksamhet.

Chefen: Men tänk om vi investerar alla dessa pengar på medarbetaren och ifall denne sedan säger upp sig?

Kompetensansvarig: Tänk om vi inte gör något, och hen stannar!

Konferenser och föreläsningar

Konferenser och föreläsningar

Regent har många kompetenta medarbetare som syns på konferenser och föreläsningar.

För att få inbjudningar till dessa event kan du registrera dig på meetup.com.

Om du vill börja på Regent och utveckla dig som föreläsare får du intern tid avsatt för det.

Konferenser och föreläsningar

Investering, inte utgift

Investering, inte utgift

Kompetens är också något som profilerar ett företag och bidrar till en premiumupplevelse, något kunder är beredda att betala för.

Därmed är kompetensutveckling att betrakta som investering och inte som utgift. Det är en viktig distinktion mellan dessa båda begrepp som Regent förstår skillnaden mellan.

Investering, inte utgift

Talang

Talang

Kompetens är Regents kärnverksamhet, det är vad kunderna köper och vad medarbetarna får betalt för att dela med sig av. Att försumma kompetensutveckling är likvärdigt med att inte bry sig om företaget.

För att utveckla talanger har Regent KPI:er kopplade till kompetensutveckling som följs upp av ledningsgruppen på månadsbasis.

Talang

Victor Andreasson

Victor Andreasson Victor Andreasson

Systemutveckling för mig är att inom team realisera användarvänliga it-lösningar som skapar affärsmöjligheter och förverkligar idéer.

I detta kreativa arbete skapar Regent förutsättningar och motiverar mig att utvecklas, genom föreläsningar och grymma kollegor.

Sportfisket kan var en adrenalinkick när det nappar, men främst är det en stund för sinnesro och uppladdning inför nya utmaningar.

Victor Andreasson Victor Andreasson

Utvecklingskonferens

Utvecklingskonferens

Varje år åker hela företaget utomlands på en utvecklingskonferens. Under denna konferens får medarbetarna bygga på teamkänslan och lära känna varandra bättre, samtidigt som de får intensivkurser inom olika tekniker, metodiker och verktyg beroende på temat för aktuellt års konferens.

Utvecklingskonferens

Medarbetarstyrt

Medarbetarstyrt

Om du vill påverka Regents kompetensutveckling ser vi med fördel att du får driva ett kompetens- område. Med en budget på 25 000 SEK per person och år kan du få stort inflytande.

Att ha medarbetarstyrd kompetensutveckling är viktigt, för inspiration kommer inte genom beordrad utbildning. Det kommer genom egna initiativ som måste ligga nära medarbetaren.

Medarbetarstyrt

Målbild

Målbild

I syfte att stärka din kompetensprofil har vi ett program där vi sätter upp en målbild vart du vill nå. Sedan följs denna upp med tydliga nyckeltal med din närmaste chef på månadsbasis.

Målbild

Bli en del av
Regents kultur!