De knep andra- och tredjepris på 50-50-galan

De knep andra- och tredjepris på 50-50-galan

De knep andra- och tredjepris på 50-50-galan

När 50-50-priset delades ut i augusti 2022 var det Anna Volby som fick ta emot vinnarchecken. Men med så många värdiga nominerade ville juryn även lyfta fram en andra- och en tredjepristagare. Här är de! 

Andrapris: Fanny Widman

Fanny var på plats på galan och tog emot publikens jubel för sitt andrapris. Ur motiveringen: ”Denna publicerade författare, entreprenör och bloggare har en passion för att skapa medvetenhet om hur strukturer och normer påverkar oss i vår vardag. Hon har kämpat för ett jämställt samhälle genom olika initiativ, bland annat en populär podcast som hon startade redan 2018 och som har otroliga 350 avsnitt. [...]

Hon kommer själv från teknikbranschen och delar med sig av sin erfarenhet inte bara genom den nämnda branschen, utan genom samhället som helhet. Hon tror starkt på att kunskap är makt, och att förändring kan börja med dig och mig.”

Tredjepris: Farhia Muse

Farhia kunde tyvärr inte delta personligen på galan, men blev glad över att få ta emot blommor och utmärkelsen vid ett annat tillfälle. 

– Det känns väldigt kul, det är inte någonting som jag förväntat mig. 

Ur motiveringen: ”’Att lära och inspirera barn att nå sin fulla potential genom att koda är ett privilegium och en ära som jag inte tar för givet.’ Dessa ord kommer från en finalist som 2019 nominerades till Bonnier News Rising Star in Tech-pris för sitt arbete med digital inkludering, särskilt med att få unga flickor från förorterna intresserade av teknik.

Drivkraften är att alla ska kunna vara med på digitaliseringsresan. Alla använder teknik och alla bör därför också få chansen att vara med och bygga den.

---

Regent jobbar aktivt med mångfald och jämställdhet, även när vi inte anordnar jämställdhetsgalor. För oss är det här ett dagligt arbete. Läs mer om vilka insatser vi gör!

 

De knep andra- och tredjepris på 50-50-galan