“Roligast är att min röst blir hörd, svårast är att lära sig IT-språket” 

“Roligast är att min röst blir hörd, svårast är att lära sig IT-språket” 

“Roligast är att min röst blir hörd, svårast är att lära sig IT-språket” 

Från biomedicinsk analys och rugby till eventplanering och livsnjuteri. Mikaela Sharp är ny hos Regent och har en minst sagt intressant bakgrund. Självklart ville vi prata lite med henne!  

 

Hej Mikaela! Berätta kort om dig själv.

– Jag brukade alltid kunna beskriva mig själv som biomedicinsk analytiker som jobbar med sjuka människor på dagen och rugbyspelare på fritiden. Detta måste nu modifieras då jag inte längre håller på med något av det. Så jag heter Mikaela, till vardags jobbar jag med administration på Regent och på fritiden kör jag crossfit och jobbar starkt mot att bli en bättre livsnjutare. Jag älskar att resa, hänga med familjen och jag har en nyfunnen nyfikenhet för IT.

 

Vad är din roll hos Regent? 

– Jag gör alltifrån eventplanering och admin till att hjälpa till med rekrytering.

 

Varför valde du Regent? 

– Jag valde Regent delvis för att jag såg IT-branschen som en helt annan, spännande inriktning, men mest för att jag hade hört väldigt mycket gott om arbetskulturen här.

 

Vad är roligast med jobbet? 

– Det roligaste med jobbet är att vara på kontoret och träffa kollegorna samt eventen som Regent bjuder på. Jag måste även tillägga att bland det roligaste är att min röst blir hörd och att det jag har och komma med tas seriöst.

 

Vad är svårast med jobbet? 

– Det allra svåraste är att lära mig samt förstå IT-språket. Det är väldigt nyttigt att känns till basics vid intervjuerna. Annars är det att det är väldigt många bollar i luften hela tiden, så det gäller att försöka hålla dessa uppe hela tiden!

 

Vilka event hittills har varit mest uppskattade sedan du började? 

– Åh. Smaken är som baken, alla gillar olika. Och det är kanske det som uppskattas en hel del, att vi gör en massa olika. Annars brukar den återkommande vinprovningen hos vinkällaren vara väldigt populär. Kompetenshelgen på Steam hotel var också väldigt lyckad och nyttig!

 

Vilka event under 2022 ser du mest fram emot? 

– De som låter mest spännande enligt mig är ballongflygningen samt konferensresan utomlands!

 

Är du också sugen på att hitta ett nytt IT jobb i Stockholm? Se våra lediga jobb eller skicka in en spontanansökan! 

“Roligast är att min röst blir hörd, svårast är att lära sig IT-språket”