Testautomationsingenjören Maryia sprider kunskapen vidare

Testautomationsingenjören Maryia sprider kunskapen vidare

Testautomationsingenjören Maryia sprider kunskapen vidare

Från en småstad till världen och vidare till skärgården – Maryia Tuleika har hunnit med mycket innan hon landade hos Regent. Att lösa komplexa problem ihop med kreativa kollegor är enligt henne något av det bästa med jobbet som testautomationsingenjör. Men 2024 kommer även andra spännande utmaningar.


Berätta om dig själv!
– Jag är en person som alltid är nyfiken på att lära mig nya saker. Jag växte upp i en liten stad men har sedan bott i flera olika länder, vilket har gett mig en bredare vy av världen. Just nu bor jag med min make och dotter i vackra skärgården. På min fritid njuter jag av att utforska naturen, tillbringa tid med min familj, experimentera med matlagning och designa kläder för mig och min dotter.

Vad är din yrkesroll och vad hur ser din bakgrund i branschen ut?
– Som testautomationsingenjör fokuserar jag på att förbättra och automatisera testprocesser för att säkerställa programvarans kvalitet. Jag har en solid utbildningsbakgrund med universitetsexamen i matematisk lingvistik. 2014 flyttade jag till Sverige, där jag har fortsatt att utveckla mina färdigheter och bygga upp min erfarenhet inom mjukvarutestning och automatisering.

Varför valde du Regent och hur länge har du jobbat här?
– Jag valde Regent eftersom företaget har ett starkt rykte för att vara innovativt och sätta sina anställdas välbehag i främsta rummet. Jag har varit här i nästan två år nu och har verkligen uppskattat företagskulturen och möjligheterna till personlig utveckling.

Vad är det roligaste med ditt jobb? Och vad är det svåraste?
– Det roligaste med mitt jobb är att arbeta med ett team av kreativa och motiverade människor för att lösa komplexa problem. Jag njuter också av att se de direkta resultat av vårt arbete. Det svåraste är att hantera tidsfrister och budgetbegränsningar, vilket ibland kan vara stressande.

Vad ser du fram emot mest karriärmässigt framöver?
– Under 2024 ser jag mest fram emot att ta på mig fler möjligheter att tala på konferenser och dela med mig av min kunskap och erfarenhet inom testautomatisering. Jag ser också fram emot att fortsätta undervisa i kurser för att utbilda framtida ingenjörer, vilket inte bara hjälper dem i deras karriärer utan också bidrar till min egen personliga och professionella utveckling.


Vill du veta mer om våra lediga uppdrag som it konsult i Stockholm? Klicka här

Testautomationsingenjören Maryia sprider kunskapen vidare