Gruppen som sätter fokus på kunskapsdelning

Gruppen som sätter fokus på kunskapsdelning

Gruppen som sätter fokus på kunskapsdelning

Hur tar man tillvara på kunskapen som finns inom ett bolag? Och hur kan man se till att alla håller uppdaterade inom sitt fält? För att få reda på det tog vi ett snack med Patrik Filipsson, Team Lead – Senior Software Engineer hos Regent, som nu är en av de aktiva i Regents kompetensutvecklingsgrupp.

 

Berätta kort om dig själv!
– Jag är en person som känner passion för det mesta som jag gör vare sig det gäller jobbet, familjen eller mig själv. Har jobbat i branschen i mer än 25 år och sett mycket komma och (det mesta) gå. Fram till dess att jag fick barn tävlade jag och agerade tränare och ledare flitigt i tennis vilket har påverkat mig som person. Jag är väldigt envis och ambitiös. Jag bor i Bromma med mina två döttrar, Alice och Julia, varannan vecka. Jag gillar det som är visuellt, som att titta på film och spela spel eller gå på olika visuella upplevelser. Detta har gjort att jag gillar att jobba med front-end, men har genom åren har jag petat i det mesta.

 

Hur länge har du jobbat hos här? Vad fick dig att välja just Regent?
– Jag började januari 2023. Jag tycker att det är viktigt att jobba på ett företag som bryr sig om sina anställda, och att de anställda bryr sig om företaget. 

 

Berätta om kompetensutvecklingsgruppen!
– Den består av mig, Jenny Lidén (systemutvecklare) och Amela Spahic (Test Automation Consultant) och startades i oktober 2023 efter ett initiativ från ledningen. De kände att vi ännu bättre kunde ta tillvara på den enorma kompetens som finns i företaget och även att maximera kunskapsdelningen under de tillfällen där vi alla träffas, exempelvis konferenser. Vi försöker också se till att att skapa kortare webinar och annat för att medarbetarna ska kunna hålla sig uppdaterade och utvecklas. Vi kollar självklart av vad som efterfrågas, tanken är att vi ska representera alla i bolaget och inte bara oss själva.

 

Varför är det så viktigt att prioritera kompetensutveckling?
– Som utvecklare, speciellt som konsult, är det viktigt att hela tiden ha lite bandbredd för att hålla sin kunskap uppdaterad och relevant. Utvecklingen går väldigt fort framåt. Det är inte alltid så lätt att känna till alla kanaler som finns. Det är där kompetensgruppen kommer in i bilden. Vi ska verka för att skapa en miljö där vi hjälper varandra att ha koll på det som händer i branschen genom att kommunicera om det och att vi har roligt när vi gör det!


Stort tack till Patrik och resten av gruppen! 

Gruppen som sätter fokus på kunskapsdelning