Konferens med AI-fokus gav mersmak

Konferens med AI-fokus gav mersmak

Konferens med AI-fokus gav mersmak

Det händer mycket inom AI och det går snabbt. För att få reda på det senaste satte vi AI-fokus på konferensen! Det gav nya insikter men även en lust efter att lära sig mer. 

Regent bjöd i november in till en oförglömlig konferens på det vackra hotellet Ad Astra by Elite i Södertälje. Fredagskvällen bjöd på god mat, avslappnande spa-besök och uppbyggande samtal med kollegor: en perfekt avslutning på en intensiv arbetsvecka. Lördagens program var helt tillägnat artificiell intelligens. Dagen delades in i två spår; ett för programmerare och ett annat för icke-tekniska roller på företaget, så att alla skulle kunna få ut mesta möjliga av dagen. Kunskapsdelning och fortbildning är något vi värderar högt hos Regent.

Generativ AI

Fredrik Gullberg, ingenjör hos Regent och del av Klarnas dynamiska fintech-värld, höll en fördjupning i generativ AI och arbete med storskaliga språkmodeller (LLM). Med humor och stor pedagogisk förmåga ledde han deltagarna i skapandet av en RAG-applikation. Workshopen inbegrep verktyg som LangChain och Pinecone, och avslöjade hur man använder dessa för att skapa AI-magi.

 

 

AI-verktyg för kreativa projekt

På det andra spåret guidade den extremt kunniga Elena Sjödin, grundare av Robot Minds, deltagarna genom AI för att ta företagandet till nästa nivå. Hon gick igenom alltifrån AI-verktyg i Excel, AI för innehållsskapande och annan marknadsföring, till hur man kan använda AI för att genera nya idéer och skapa videos. Det var en mix av teori och praktiska övningar i ett flertal olika verktyg. 

 

 

Gemensamt för deltagare i båda spår var att det gav mersmak för användandet av AI på nya sätt i det dagliga arbetet. Kanske är denna text till och med skriven av AI? (Nej, det är den inte. Inte helt i alla fall.)

 

 

Konferens med AI-fokus gav mersmak